Din lägenhet

Felanmälan

Storholmen
Personlig service helgfria vardagar mellan kl 07:00 – 21:00 via telefon: 08-520 252 00

Felanmälan dygnet runt via mejl: info@dwoqdirect.se

Står hissen stilla, kontakta styrelsen för snabbast åtgärd. Mejl: styrelsen@brfursvikskulle.se

OBS! Beror felet på handhavandefel kan den boende komma att faktureras för utryckningen

Skadedjur Anticimex

08-19 00 30

Bredband-telefoni-TV
Kontakta din leverantör för bredband, telefoni eller TV

Bostadsrätt

Som bostadsrättshavare äger man inte lägenheten i sig utan man äger rätten att bo i den och fastigheten ägs gemensamt av de som bor i fastigheten.

Som huvudregel ansvarar bostadsrättshavaren för själva bostaden och föreningen för övriga delar av fastigheten, som t ex fasader, trappor, källare, vind och gårdar. Föreningen ansvarar också̊ för ledningar, som el, värme, vatten och avlopp, samt ventilation. Som bostadsrättsinnehavare ansvarar du för t ex underhåll och reparationer av bostaden som t ex vitvaror, golv, tak och väggytor. 

I bopärmen finns matnyttig information om din lägenhet men tänk på att informationen om felanmälan till Ikano och efteranmälan av vitvaror inte gäller längre. 

Renovering

Som bostadsrättshavare har men ansvar för sin lägenhet men det finns olika saker att tänka på när man ska renovera eller göra andra typer av förändringar.

Du får göra förändringar i bostaden som att måla eller tapetsera, byta vitvaror eller t ex köksinredning men om du vill göra ingrepp i bärande konstruktioner, sätta upp markiser eller andra större ingrepp behövs godkännande från styrelsen innan arbetet påbörjas. Innan du ska påbörja ett renovering/underhållsarbete så kan du alltid kontakta styrelsen. På så vis kan du få både råd om hur du ska gå tillväga och annat som kan vara värt att tänka på.

 

EXTRALÅS TILL YTTERDÖRREN

Föreningen subentionerar installation av extralås med 1 000 SEK / lägenhet. Har du installerat ett extralås, skicka kvitto på arbetet till styrelsen@brfursvikskulle.se så gör styrelsen en utbetalning.

 

 

Försäkring

Om en hemförsäkring inte redan är tecknad så rekommenderar vi starkt att du gör detta!

Vad är en hemförsäkring?
I en hemförsäkring ingår en ansvarsdel som träder i kraft om du blir vållande till en skada. Låt oss säga att din diskmaskin alt. tvättmaskin läckt vatten och detta leder till att en vattenskada uppstår i bostaden eller hos dina grannar. Då går försäkringsbolaget in och täcker kostnaden. Andra typer av ersättning kan fås för bland annat skadegörelse, stöld, översvämning och brand.

Behöver jag teckna extra bostadsrättstillägg?
Något extra bostadsrättstillägg behöver du inte teckna då bostadsrättsföreningen har tecknat ett gemensamt bostadsrättstillägg för alla lägenheter.

Vad innebär fastighetsförsäkring?
Fastighetsförsäkringen täcker skador på fastigheten såsom skador förorsakade av utströmmande ledningsvatten eller brand och skador på vår egen egendom.

Tänk på!
Förvara inte stöldbegärlig egendom i lägenhetsförrådet. Vid inbrott kan det äventyra möjligheten att få ersättning från försäkringsbolaget. Kontakta ditt försäkringsbolag för att höra efter vad som gäller för just din försäkring.

Andrahandsuthyrning

Föreningens lägenheter är till för permanent boende. Om du under en tid ändå vill hyra ut din lägenhet i andrahand behövs godkännande från styrelsen. 

Inneboende

För att ha inneboende krävs att du själv permanent bor i lägenheten. Annars gäller reglerna för andrahandsuthyrning av bostadsrätten och då behöver du tillstånd från föreningen.

Vanliga skäl till andrahandsuthyrning

Studier på annan ort – mot uppvisande av studieintyg
Arbete på annan ort – mot uppvisande av arbetsgivarintyg
Provbo med sambo

Andrahandsuthyrning

Ansökan om andrahandsuthyrning görs via e-post till föreningens ekonomiska förvaltare Storholmen Förvaltning via: info@storholmen.se. 

Enligt stadgarna för Brf Ursvikskulle tar bostadsrättsföreningen ut en avgift av bostadsrättshavaren för andrahandsupplåtelse med 10% av prisbasbeloppet.  Avgiften debiteras på samma avi som månadsavgiften.

OBS! Din ansökan behöver inkomma mer än en månad före du vill hyra ut din lägenhet för att föreningen ska hinna fatta beslut om din ansökan.

Andrahandsuthyrning gäller endast lägenhet, ej garageplats.

Tänk på att det alltid är du som bostadsrättshavare som har ansvaret, både för lägenheten och för dina skyldigheter gentemot bostadsrättsföreningen. Såsom vid störande ljud, sophantering och efterföljande av ordningsregler.

Bredband och TV

Bredbandsleverantör
Vår förening är ansluten till det öppna bredbandsnätet iTUX. 

Det ingår en kostnadsfri tv-tjänst från Tele2 med tillhörande digitalbox. Boxen skickas inte ut automatiskt utan beställs från Tele2 genom att ringa dem på telefon nummer 0775-17 17 20För att beställa telefoni, bredband eller ytterligare TV-kanaler, kontakta den tjänsteleverantör du önskar bland iTUX utbud. Mer information hittar du på hemsidan oppnabredbandsnatet.se

Du kan också kontakta iTUX kundservice på telefon 0771-40 70 77 eller via mejl info@itux.se för ytterligare hjälp och information.

Hur fungerar en bostadsrättsförening.

6 stycken tips för din bostadsrätt.

Se vad som påverkar luft och värme i din bostadsrätt.