Kommande prishöjning på el

Fram tills nu har vi betalat 1,55 kr/KWh (inkl.moms) för den el som vi medlemmar köper av föreningen. Från och med september kommer priset höjas, hur mycket vet vi inte exakt. Men det kan komma att landa omkring 2.00 kr/KWh (inkl.moms)

Våra solceller har i år genererat ca 170.000 KWh och vårt estimat på 200.000 årligen verkar stämma bra. Vi ser också att nu när elpriset sticker iväg, säljer vi dyrare än vad vi köper in.

Förutom att vi genom solcellerna sänker andelen el vi köper in, så har vi ett fördelaktigt avtal som heter Fortum Smart. Det kan vi som storkund teckna och under augusti månad köpte vi el 1 kr billigare än det rörliga priset. 

Nu kommer vintern och som grafen tydligt visar, så ger solcellerna inte särskilt mycket under de mörka månaderna. Detta i kombination med generellt dyrare el i hela Sverige och Europa gör att vi kommer behöva höja priset till medlemmarna för att inte belasta föreningens ekonomi för hårt. Norrenergi, som vi köper fjärrvärme av, har annonserat en betydande prishöjning januari 2023.

För att hålla nere dina elkostnader kan du följa de råd som ges i alla möjliga sammanhang nu för tiden. Ha inte elektroniska apparater i stand-by läge, låt inte mobilen sitta i laddaren när den är fulladdad. Släck lampor i rum som inte används mm. 

Du som har frågor är välkommen att höra av dig till oss på styrelsen@brfursvikskulle.se